5 manieren om zich te ontdoen van Sago Palm Scale

De sagopalm (Cycas revoluta) maakt deel uit van de Cycad-familie. De Sago’s zijn langzame groeiers die jaren nodig hebben om te rijpen.

Cycaden zijn taai, primitief en bestaan ​​al sinds het Trias en Jura-tijdperk. Ze zijn misschien taai, maar het is nog steeds essentieel om je cycadplanten te beschermen tegen de Sago Palm-schaal.

Pin
Sago Palms bladeren met schaal aulacaspis yasumatsui

Grote exemplaren van Sago-palmen hebben dikke stammen van ongeveer twee voet in diameter en kunnen tot drie voet hoog worden.

De donkergroene, stekelige bladeren kunnen ongeveer 1,20 meter lang worden. Cycad palmbomen kunnen meerdere stamhoofden hebben, elk met meerdere sets bladeren.

Wat zijn sago-palmschaalplagen?

Bij het horen van het woord ‘schaal’ denkt iemand misschien aan schubben op reptielen. Ter vergelijking is het niet zo ver weg. Cycad-schubben groeien onder een waslaag die lijkt op reptielenschubben.

Er zijn veel soorten insecten op plantenschaal. De meest voorkomende schaalinsecten die de sagopalm infecteren zijn Cycad aulacaspis yasumatsui, of Aziatische cycad-schaal, en Pseudaulacaspis cockerelli, of valse oleanderschaal.

De Aziatische cycad-schaal voedt zich op de bodem van bladeren. De valse oleanderschaal voedt zich met de toppen van bladeren.

Deze insecten zijn plat en ovaal en zijn meestal geelbruin, wit of bruin. Schaalinsecten zijn klein, zo klein als een speldenknop. Er zijn twee categorieën schalen, zacht en gepantserd.

Zachte schubben zien eruit als zachte, witte, poederachtige stippen. Gepantserde schubben verschijnen als harde, donkere stippen. Cycad aulacaspis-schaal zal na verloop van tijd de hele plantstelen, stammen en gebladerte bedekken.

De eieren komen onder deze “stippen” uit en worden larven of kruipers.

Volgens Ziekten en plagen van sierplanten 10 schaalinsectensoorten vallen Cycas aan, waaronder: Zwart, Californisch rood, kaf, Florida rood, groen schild, halfrond, oleander, ananas, paars en zacht.

Sago-problemen – Waarom wordt mijn sagopalm geel?

Welke schade veroorzaakt schaal?

Schaalinsecten, met name de rupsen, zuigen sap uit de sagopalm. Terwijl de rupsen zich voeden met het sap van Cycas revoluta, scheidt het een kleverige substantie uit die honingdauw wordt genoemd.

Deze honingdauw trekt mieren, vliegen en andere insecten aan.

Honingdauw vangt ook schimmelsporen op. De honingdauw leidt tot roetdauw, die eruitziet als zwarte roet en verhindert dat er licht door de bladeren komt.

Hoewel schaalinsectenplagen ongelooflijk klein zijn, zijn de “schubben” gemakkelijk te zien.

Controleer op witte of zwarte stippen of schubben op de boven- en onderkant van uw Sago Palm. Op zwaar aangetaste sagopalmen zien de bladeren er wit uit.

Controleer of de schubben nog leven door ze te schrapen. Als de schubben dood zijn, zijn ze droog en poederachtig. Als de schubben vochtig en zacht zijn, zijn ze actief.

Hoe Sago Palm White Scale te bedienen?

Schaal kan Sago Palms verwoesten. Gelukkig is het gemakkelijk om op natuurlijke wijze of met chemicaliën van de schaalinsecten af ​​te komen. Lees altijd de aanwijzingen op het etiket voordat u een chemische stof aanbrengt.

Natuurlijke behandelingen en methoden om van kalkaanslag af te komen

Als je Sago Palm last heeft van kalkaanslag, is het natuurlijk een kwestie van geduld hebben om er vanaf te komen.

Snoeien

De eerste natuurlijke methode om schubben te verwijderen, is door je Sagopalm te snoeien. Zwaar aangetaste bladeren kunnen worden gesnoeid, in een afgesloten zak worden gedaan en uit de buurt van planten worden weggegooid. Snoei ook ziek uitziende bladeren.

Verwant: Sagopalmzaad planten en kweken

schrapen

Als de gevonden schaal niet te groot is, kunt u deze eraf schrapen met een vingernagel, creditcard of een bot voorwerp. Houd er rekening mee dat u mogelijk andere methoden nodig hebt om te voorkomen dat de kalkaanslag terugkeert.

Isopropylalcohol

Gebruik een watje gedrenkt in isopropylalcohol om het ongedierte te deppen. Als je kunt, schraap de schaal eraf met het watje.

Dit zal de schaal en eventueel overgebleven honingdauw desintegreren. Voer deze methode om de twee tot drie dagen uit om ervoor te zorgen dat de weegschaal permanent verdwenen is.

Neemolie

Een andere methode is om neem pesticidenolie te gebruiken. Spray je Sago Palm bladeren, boven en onder, en alle delen van de plant met de neemolie. Meng water en neem dat azadirachtine bevat, dat langzaam schubben doodt en een beschermende laag op de sagopalm achterlaat.

Neem kan ook als drench worden gebruikt. Details over: hoe neemolie te mengen als een bodembevochtiger

OPMERKING: Bij het spuiten van sagopalmen is het aan te raden om in de vroege ochtend te spuiten als de temperaturen wat koeler zijn.

Andere opties zijn het aanbrengen van een tuinbouwoliespray, ultrafijne olie of SunSpray-olie)

Insecticide zeep

Probeer een insectendodende zeep op je Sago Palm. Deze zepen werken door de ademhalingssporen op de schaalinsecten te verstoppen, waardoor ze stikken.

De meeste insecticide zepen zijn biologisch en zullen de Sago Palm niet beschadigen. Zorg ervoor dat u de zeep tussen de toepassingen door wast om de poriën van de Sago Palm niet te blokkeren.

Gebruik om de drie dagen insectendodende zeep om ervoor te zorgen dat de schaal verdwenen is.

Zorg ervoor dat u insectendodende zeep onderzoekt om er zeker van te zijn dat deze alleen biologische ingrediënten bevat en uw plant, dieren of mensen niet schaadt.

Details over: Zelfgemaakte insectendodende zeep maken

Natuurlijke roofdieren

Voor een lichte aantasting introduceert u natuurlijke vijanden (biologische bestrijding) zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen in de tuin.

Chemische methoden om kalkaanslag te verwijderen

Verwijder schubben met systemische insecticiden. Een systemisch planteninsecticide wordt geabsorbeerd door de stam of wortel en verplaatst naar andere plantendelen. Zorg ervoor dat u de instructies voor correct gebruik volgt.

Tuinbouwolie is ook een geschikte chemische methode om van de kalkaanslag af te komen.

Toepassing van tuinbouwsprays kan kalkaanslag in elke levensfase doden en werken door ademhalingssporen op de kalksteen te blokkeren.

OPMERKING: Gebruik deze plantenschaalcontroles op de King Sago – Cycas circinalis.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Etienneschouppe
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart