Hoe en wanneer rubberboomplanten water te geven?

Rubberboomplanten, bekend als Ficus elastica, zijn het middelpunt van veel huishoudens geworden. Hun grote, diepgroene, glanzende bladeren maken ze een lust voor het oog. Daarom zijn ze een van de meest populaire kamerbomen ter wereld.

Rubberplanten, zoals veel planten die binnenshuis worden gebruikt, krijgen te veel verwennerij.

Pin

Veel huiseigenaren lijken deze planten te water of te water te geven, waardoor ze uitdrogen of voortijdig sterven. Dus de vraag is, hoe vaak moeten rubberboomplanten worden bewaterd?

Hoe en wanneer je je rubberboomplant water moet geven, lees je in onderstaand artikel!

Hoe vaak moet je rubberboomplanten water geven?

Afhankelijk van de locatie heeft uw rubberboomplant om de vijf tot zeven dagen water nodig. Houd de potgrond constant vochtig maar nooit drassig. Planten in drassige grond zijn vatbaar voor wortelrot, grondmuggen en bacteriële en schimmelinfecties.

Als je de keuze krijgt, is het beter om je rubberplant onder water te zetten dan te veel water te geven. Rubberplanten zijn immers behoorlijk tolerant ten opzichte van onder water. Giet net genoeg water om alle wortels van de plant te bedekken.

Er zijn andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het water geven van uw rubberboomplant, waaronder de temperatuur en vochtigheid van het gebied, evenals de grootte en het pottype van de plant.

Lees verder voor een grondige analyse van elk!

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het bewateren van rubberboomplanten

Om uw rubberboomplanten gelukkig en gezond te houden, is het belangrijk om te begrijpen hoe en wanneer u ze water moet geven. Hieronder volgen enkele van de essentiële factoren waarmee u rekening moet houden bij het bewateren van rubberboomplanten!

Vochtigheidsniveau

Rubberplanten zijn behoorlijk winterhard. Zolang ze de juiste ondersteuning krijgen, kunnen ze gemakkelijk alle weersomstandigheden overleven.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat rubberplanten het meest gedijen in gebieden met een hoge luchtvochtigheid en soms moeite hebben met een lage luchtvochtigheid.

Gelukkig zijn er een paar methoden om de algehele luchtvochtigheid in de winter te verhogen. Dit omvat het gebruik van luchtbevochtigers om de luchtvochtigheid in de kamer op peil te houden en het regelmatig besprenkelen van de bladeren van de rubberplant met nevelwater.

Als de luchtvochtigheid in je kamer hoog is, is het voldoende om je planten om de 7-14 dagen water te geven. Aan de andere kant moeten gebieden met een lage luchtvochtigheid hun planten elke 3-5 dagen water geven.

Temperatuur

Een van de beste dingen van rubberplanten is dat ze kunnen gedijen bij verschillende temperaturen, van een koude 39 ° F tot een warme 85 ° F.

Als het gaat om het bewateren van rubberplanten, is het letten op de temperatuur van het weer net zo belangrijk als de luchtvochtigheid in de kamer.

Als de temperatuur in de kamer hoger is dan 65 ° F, moeten de planten om de 3-5 dagen worden bewaterd. In de zomermaanden verdampt water immers snel. Als het minder dan 65 ° F is, geef de planten dan ergens tussen de 7-14 dagen water.

Hoe kouder de temperatuur, hoe minder je je rubberplanten water hoeft te geven.

Plantgrootte:

Bij volledige volwassenheid kunnen rubberboomplanten ergens tussen de 6′-10′ voet groeien. Dit geldt vooral als ze goed worden verzorgd en op de juiste plek worden geplaatst.

Juveniele rubberplanten zijn meestal niet meer dan 1′-4′ voet groot. Omdat ze nog niet hun volledige volwassenheid hebben bereikt, hebben juveniele rubberplanten geen hoog waterhoudend vermogen. Als zodanig hebben ze meer water nodig dan hun volwassen tegenhangers.

Rubberplanten die ergens tussen de 1′-4′ voet hoog staan, moeten elke vijf tot zeven dagen worden bewaterd.

Vergeleken met juveniele rubberplanten kunnen volwassen rubberplanten die tussen de 5′-10′ voet lang zijn, vrij goed water vasthouden. Als gevolg hiervan hoeven ze niet zo veel water te krijgen als de eerste. Ze hebben mogelijk elke 7 tot 14 dagen water nodig.

Rubberboomvariëteiten

Potmaat en type

Afhankelijk van de grootte en het type van de pot kunt u uw rubberplanten tussen de 2-3 dagen of 8-12 dagen water geven.

Kleine potten van 4 inch drogen sneller uit dan grote potten van 8 inch. Als je je rubberplanten in kleine potten zet, zorg er dan voor dat je ze elke 3-5 dagen water geeft. Potten groter dan 8 inch moeten elke 7-14 dagen worden bewaterd.

Pottype is ook een andere factor om te overwegen bij het water geven van je planten. Poreuze potten, zoals terracotta en betonnen potten, nemen sneller vocht op dan keramische, plastic en metalen potten.

Wie vergeet zijn planten water te geven of voor korte vakanties het huis uitgaat, heeft baat bij potten die de grond langer vochtig houden.

Bottom Line

Rubberplanten houden van consistentie. Ze houden er niet van om te nat of te droog te zijn. Zolang u aandacht besteedt aan de temperatuur en vochtigheid van de kamer, evenals aan het huidige seizoen van het jaar, kunt u herkennen wanneer en hoeveel water uw rubberplanten nodig hebben.

Steek bij twijfel gewoon een vinger in de grond. Het moet vochtig zijn, niet te droog of te drassig. Als het droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. Als het te nat is, laat ze het water dan nog een paar dagen opnemen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Etienneschouppe
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart